Аспаз – бізге аспаздық бақыт сыйлайтын адам. Ол тағамдарды тек рецепт бойынша ғана емес, қиялын қосып дайындайды, осылайша қарапайым өнімдерді нағыз гастрономиялық өнер туындыларына айналдырады. Аспаз мамандығы сұранысқа ие – шағын кафелерден бастап жоғары деңгейлі мейрамханалар мен телешоуларға дейін қажет. Әр күн аспаз үшін шығармашылық сынақ: жаңа дәм үйлесімін табу, тағамды әдемі безендіру және әртүрлі қонақтардың талғамына сай болу. Қоғам аспаздарды адамдарға қуаныш сыйлайтын, жайлылық пен жылулық әкелетін, барлығын бір дастархан басына жинайтын шеберлер ретінде бағалайды.