fb Instagram Youtube Tg



Наубайшы – хош иісті нан мен тоқаш жасап, таңды дәмді әрі жылы атмосферамен бастайтын шебер. Оның жұмысы қала әлі ұйқыда жатқанда басталады, ал таңертең бәріне қытырлақ, жаңа піскен нан дайын тұрады. Бұл кәсіп қоспаларды және ашыту процестерін терең білуді талап етеді, өйткені қамырдың дәмі мен құрылымы өнімдердің дәл өлшеміне байланысты. Наубайшысыз наубайхана мен кондитерлік дүкендерді елестету мүмкін емес, өйткені оларда әрқашан жаңадан піскен нанның жылы иісі аңқып тұрады. Наубайшы еңбегі адамдарға қуаныш пен үйдегідей жайлылық сыйлайды, өйткені нан мен тәтті тоқаштар – кез келген дастарханның жүрегі.